اعملي الكريم شانتيه بكل سهولة وبساطة في المنزل وبدون تكاليف عالية واكيد كلنا عارفين ان استخداماته كتير بس في طريقة واحدة فقط ناجحة لعمل كريم شانطية لذيذ .
ازاي تعملي كريم شانتية كثيف وسميك وطعمه حلو زي يبتاع المحلات بالظبط ؟
اعملي كريم شانتية مضمون ولذيذ .
المكونات :
-ربع كيلو كريم شانتية بودرة .
-نصف كوب لبن مثلج .
-نصف علبة لبن محلي مكثف .
-ربع كوب سكر بودرة .
-نصف ملعقة صغيرة فانيليا .
طريقة التحضير :
-ناتي باناء كبير ونضع فيه بودرة الكريم شانتية ثم نضيف اللبن المثلج ودي اهم خطوة لان لو اللبن بارد مش مثلج لا يكون الكريم شانتية كثيف لان الثلج يتفاعل مع المادة التي تعطي الكثافة فتلاحظون ان الكريم شانتية اصبح كثيفا .
– ثم نضيف اللبن المكثف المحلي ثم السكر البودرة ثم نضيف الفانيليا ونقلب الخليط جيدا بالملعقة .
– ناتي بالمضرب الكهربائي ونضرب الخليط جيدا وباستمرار لمدة لا تقل عن 5 دقائق حتي يكون سميك وكثيف .
-كده نكون خلصنا طريقة عمل الكريم شانتية بجد سهل وبسيط .
-ممكن لو تبقي شئ من الكريم شانتية نضعه في علبة محكمة الغطاء ونضعه في الفريزر لحين الاستخدام وعندما نريد ان نستخدمه نخرجه من الفريزر ونتركه لمدة ساعتين وممكن ان نضيف ملعقتين من اللبن او الماء المثلج ونقوم بالضرب مرة اخري .
-استخدميه في تزين التورتة وحشو الكيك .
المصدر :
http://www.om-hassan.com/%D8%B7%D8%B1%D9%8A%D9%82%D8%A9-%D8%B9%D9%85%D9%84-%D8%A7%D9%84%D9%83%D8%B1%D9%8A%D9%85-%D8%B4%D8%A7%D9%86%D8%AA%D9%8A%D8%A9/