مكونات الجلاش بالمهلبية
-لفة جلاش
-سمنة بلدى
-1\2 كيلو لبن
-3 معالق نشا
-2 ملعقة جوز الهند
-كوباية ونص سكر
-نص ليمونة
-2كيس فانيليا
-كوباية ونص مياه
-مكسرات(عين جمل ,لوز ,بندق,….)
طريقة عمل الجلاش بالمهلبية:
-اول شى نعمل الشربات نحضر اناء ونضعه على النار ثم نضع به ماء وسكر وليمون بعد ان يتقل الشربات نحط كيس فانيليا
-ثم نقوم بعمل المهلبية نحضر اناء ونضع فيه النشا واللبن ونقلب جيدا بالمعلقة ثم نضعها على النار على نار هادية ثم نضع كيس فانيليا وجوز الهند وبعد ماتتقل ننزلها من على النار ونتركها تبرد
-نحضر صنية مستطيلة ونحضر لفة الجلاش ثم نفردها وناخد كل ورقتين وندهنهم سمنة ونرص ف الصنية لحد نص اللفة
نضع المهلبية على نصف كمية الجلاش الموجودة فى الصنية ثم نضع باقى كمية الجلاش التى قد تم دهنها بالسمنة من قبل
– بعد الانتهاء نقوم بتقطيع الجلاش على شكل مربعات او مثلثات او على شكل مستطيل حسب الرغبة ثم نضعها فى الفرن على درجة حرارة متوسطة الى ان يحمر الوش .
-نخرجها من الفرن ونحط عليها الشربات ( الشربات يكون بارد والجلاش سخن ) ونضع المكسرات على الوش .
وبالهناء والشفاء
المصدر :
http://www.om-hassan.com/%D8%B7%D8%B1%D9%8A%D9%82%D8%A9-%D8%B9%D9%85%D9%84-%D8%A7%D9%84%D8%AC%D9%84%D8%A7%D8%B4-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D9%85%D9%87%D9%84%D8%A8%D9%8A%D8%A9/